Hlavní obsah

Při leteckém neštěstí v Ghaně zahynulo nejméně deset lidí

Akkra

Nejméně deset lidí v sobotu zemřelo v hlavním městě Ghany Akkře při pádu nákladního letadla, které se zřítilo při pokusu o start. Na zemi letadlo zasáhlo autobus a další vozidla, napsala agentura AP. Všechny oběti byly na zemi a bilance může podle prvních informací ještě stoupat. Oba piloti neštěstí přežili a jsou v nemocnici, upřesnila agentura AFP.

Foto: ČTK/AP

Letoun podle svědků prorazil plot kolem letiště a pak narazil do autobusu a několika vozidel.

Článek

Bilanci potvrdil mluvčí ghanských hasičů Bill Anaglate. Mrtví podle něj byli ve vozidlech, které těžký stroj na zemi rozdrtil, když se mu nepodařilo odstartovat z mezinárodního letiště Kotoka.

K pádu došlo v těsné blízkosti letiště, které je postaveno vedle nových výškových budov, hotelů a ministerstva obrany. Svědci uvedli, že letoun nejprve prorazil plot kolem letiště a pak narazil do autobusu a několika vozidel.

Svědkové tvrdí, že zřícený letoun byl označen nápisem Allied Cargo. Ghanské nákladní letecké společnosti mají problémy s bezpečností. Některým z nich proto Evropská komise i Spojené státy v minulosti zakázaly létat do zemí EU, potažmo USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám