Hlavní obsah

Řidič autobusu umíral během jízdy, přesto bezpečně zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chang-čou

Osmačtyřicetilatého řidiče Pina Wu trefil během jízdy dosud neidentifikovaný předmět, který prolétl čelním sklem autobusu. Ačkoli muže zle zranil a podle kamerového záznamu je zcela evidentní, že cítil silné bolesti, zachoval chladnou hlavu a bezpečně svůj vůz zastavil, aby tak zachránil 24 pasažérů, které právě převážel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery uvnitř autobusu zaznamenaly neštěstíVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se odehrála v úterý krátce před polednem. Autobus právě mířil z města Chang-čou na východě Číny do města Wu-si. Na dálnici náhle čelním sklem prolétl předmět připomínající železnou desku, který odlétl z kamiónu projíždějícího v opačném směru, a řidiče poranil v oblasti hrudníku a rukou.

Na svá těžká zranění ale nedbal a snažil se zastavit autobus tak, aby dostal do bezpečí všech 24 cestujících.

„Když zastavil, zapnul výstražná světla, zatáhl ruční brzdu a řekl pasažérům, aby nevybíhali z autobusu, protože jim na dálnici hrozí nebezpečí,“ řekl agentuře Reuters vedoucí úřadu pro bezpečnost dálkových spojů Ťi-po Čchen.

Řidič byl následně převezen do blízké nemocnice s poraněním srdce a třemi zlomenými žebry. V pátek svým těžkým zraněním podlehl.

Reklama

Výběr článků

Načítám