Hlavní obsah

Při historicky první tragické nehodě na japonské dálnici zemřelo sedm lidí

– Tokio
Novinky, Tereza Seidlová

Při nedělní nehodě autobusu, který vezl lidi do tokijského Disneylandu, přišlo o život sedm cestujících, 38 dalších bylo zraněno. Někteří z nich jsou zraněni velmi vážně. Neštěstí se odehrálo při nájezdu na křižovatku Fujioka v prefektuře Gunma, když řidič naboural do tři metry vysoké bariéry. Policie uvádí, že jde o první takto tragickou nehodu na dálnici v historii Japonska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě autobusu v Japonsku zemřelo sedm lidíVideo: Reuters

 
Článek

Autobus převážel 45 lidí z města Kanazawa, na cestu se vydal v sobotu večer, havaroval v neděli ráno. Ředitel dopravní společnosti Yumihide Hariu uvedl, že jeho zaměstnanec měl s řízením autobusu čtyřleté zkušenosti. Právě on ale nehodu zřejmě zavinil. Podle Japonské národní televize NHK se řidič už policii přiznal, že za volantem usnul.

Hned po nárazu kontaktoval řidič policii i svého šéfa. “Řidič mi volal a řekl, že je uvězněný a nemůže se dostat ven,“ řekl Hariu, který zároveň vyjádřil hlubokou lítost nad neštěstím. “Během nehody zemřelo sedm lidí. Za celou situaci cítím obrovskou zodpovědnost. Je mi to nesmírně líto.“

Podle japonských médií je mezi oběťmi tragédie šest žen ve věku kolem 20 let a jeden muž ve věku kolem čtyřicítky. “Učiním další opatření, až se vyšetří všechny detaily. Teď mám v plánu navštívit pozůstalé obětí,“ dodal  Hariu.

Japonská policie uvádí, že k nehodě s podobně tragickými následky došlo v minulosti na japonských dálnicích pouze dvakrát. A v obou případech šlo o následky srážky více vozidel. Případ sedmi mrtvých v jednom vozidle na dálnici je první v historii Japonska.

Reklama

Výběr článků

Načítám