Hlavní obsah

Sebevražední atentátníci se nestihli odpálit, guvernér Kandaháru přežil

Kábul

Dva sebevražední atentátníci Talibanu se v sobotu pokusili zaútočit na sídlo guvernéra afghánské provincie Kandahár. Podle mluvčího guvrenéra byli při přestřelce zabiti oba útočníci a dva členové ochranky. K útoku se příhlásilo hnutí Táliban.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu.

Článek

Útočníci v Kandaháru na jihu Afghánistánu měli vedle samopalů a granátů také na sobě vesty s výbušninami, které nestačili odpálit. Pokoušeli se v přísně střeženém areálu proniknout do guvernérovy kanceláře, ale jeho ochranka je stačila zadržet. Následující přestřelka trvala asi 30 minut.

Při útoku v provincii Vardak deset mrtvých

V provincii Vardak na východě země usmrtila nálož na silnici deset policistů. Afghánští vládní představitelé uvedli, že nálož zabila deset mužů, kteří jeli v nákladním voze z nedaleké ceremonie. Mrtví byli členy ústřední vládou podporované místní policie, která operuje vedle afghánské armády a celostátní policie.

K odpovědnosti za útok v Kandaháru se přihlásil mluvčí hnutí Táliban. Incident je dalším příkladem schopnosti povstalců zaútočit i v nejlépe chráněných místech. Začátkem dubna podnikli koordinovaný útok na diplomatickou čtvrť v Kábulu a v dalších třech městech.

Reklama

Výběr článků

Načítám