Hlavní obsah

Veterána z Iráku tížilo svědomí, zastřelil sebe i jedenáctiletou sestru

Novinky, rei
Gilfroy

Kalifornská policie pátrá po 52leté ženě z města Gilfroy. Policisté mají obavy, že se žena stala obětí svého syna, 27letého veterána z Iráku, jehož našli zastřeleného, stejně jako jeho 11letou sestru. Muž po návratu z Iráku trpěl depresemi, prohlašoval, že zabil spoustu lidí a vezme si život.

Foto: Profimedia.cz

Americký voják v Iráku.

Článek

Abel Gutierrez zastřelil svoji sestru Luceru ve středu, než zbraň obrátil proti sobě. Pátrání po jejich matce Martě je stále bezvýsledné.

„Zoufale se ji snažíme najít, ale nemáme ponětí, kde by mohla být,“ citovala agentura AP policejního seržanta Chada Gallacinaoa. Existují náznaky, že Gutierrezova matka je přinejmenším zraněná.

Podle vojákových příbuzných trpěl muž posttraumatickou poruchou, s níž se potýká množství příslušníků z misí v Iráku a Afghánistánu. O tom, že se chce zabít „mluvil pořád“ a vyptával se, jestli by je to zasáhlo.

„Říkal, že v Iráku zabil spoustu lidí. Tížilo ho svědomí,“ popsal vojákův stav strýc Faustino Gutierrez s tím, že Abel v bytě věčně vysedával na pohovce a hrál si se zbraněmi. Policie potvrdila, že na místě činu našla dvě střelné zbraně.

Policie o Gutierrezovi věděla, minulý měsíc byla do domu volána hlídka kvůli jeho hádce s matkou, již obviňoval z rozpadu manželství s otcem. Podle policie tehdy nic nenasvědčovalo tomu, že by veterán potřeboval zvláštní pozornost a péči psychologa. Vyšetřovatelé se přesto s upozorněním obrátili na středisko pro válečné veterány.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám