Hlavní obsah

Záchrana posádky potápějící se jachty ve vichru u řeckého pobřeží

– Atény
Novinky, Michaela Cmíralová

Řecká pobřežní stráž zveřejnila záběry ze své záchranné akce. Video ukazuje, jak náročné je dostat posádku z potápějící se lodi do bezpečí. Akci navíc záchranářům ztěžoval silný vichr. Dostat se tak za pomoci lana z helikoptéry na loď bylo velmi obtížné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana osmičlenné posádky potápějící se jachtyVideo: Reuters

 
Článek

Luxusní 61 metrů dlouhá jachta registrovaná pod jménem „Yogi“ začala v pátek ráno kvůli technickým problémům a silné vichřici nabírat vodu. Bylo to ve chvíli, kdy se plavila v Egejském moři mezi řeckými ostrovy Skyros a Psara. Kapitán lodi neváhal a ihned vyslal tísňový signál.

Pobřežní stráž uvedla, že k potápějící se jachtě ihned vyslala dvě helikoptéry, námořní fregatu a také plavidlo pobřežní stráže. Na tísňový signál zareagovaly i další čtyři obchodní lodě, které také vyrazily jachtě na pomoc.

Když pobřežní stráž k jachtě dorazila, byla loď převrácená na bok a nabírala vodu. Všichni pasažéři čekali na záchranu na boku paluby, který stále vyčníval nad vodu. Záchranáři byli z helikoptéry spuštěni na palubu potápějící se lodi za pomoci lana. Celou operaci ale ztěžoval silný vítr. Do vody proto musel být vypuštěn i záchranný raft.

Nakonec podařilo zachránit všech osm pasažérů, kteří se na jachtě plavili. Všichni byli francouzské národnosti a byli převezeni na nedaleký ostrov Skyros.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám