Hlavní obsah

Z iráckého vězení uprchlo jedenáct vězňů osmdesátimetrovým tunelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Z iráckého vězení u města Duhúk, vzdáleného asi 400 kilometrů severně od Bagdádu, uprchlo jedenáct vězňů. Podařilo se jim uniknout osmdesátimetrovým tunelem, který si pod budovou pravděpodobně sami vyhloubili. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na ředitele věznice. Mezi zmizelými jsou i odsouzenci k trestu smrti.

Foto: Habib, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedl jeden z pracovníků vězení Sagvan Džamil, vězni nezanechali po hloubení tunelu žádnou stopu. "Byli jsme překvapeni," přiznal. Úřady okamžitě zahájily po uprchlících pátrání.

Čtyři vězni jsou odsouzeni k trestu smrti, další tři k doživotnímu žaláři. Zbylí čtyři vězni si odpykávali trest vězení od pěti do 15 let. Rozsudky byly uděleny za vraždy a pašování drog, informovala AFP.

Vězení v Duhúku zahájilo provoz v roce 2008 a nachází se v něm asi 600 odsouzených. Vězení spadá pod ministerstvo práce a sociálních věcí autonomní oblasti iráckého Kurdistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám