Hlavní obsah

Výbuch cisterny s benzínem probudil nad ránem australské Melbourne

Melbourne

V neděli nad ránem začala v australském Melbourne hořet cisterna plná benzínu. Mohutný požár se rychle rozšířil do okolí. Scénu jako z akčního filmu zažili i hosté blízkého hotelu, kteří se museli okamžitě evakuovat. Během hrozivě vypadající exploze byl zraněn řidič cisterny, ten teď bojuje o život v místní nemocnici.

Článek

Rutinní dodávka benzínu na čerpací stanici se změnila v peklo, řidič cisterny, která převážela desítky tisíc litrů paliva, právě vystupoval z vozu, v tom se najednou cisterna vzňala a pohltily ji mohutné plameny, ty se rozpínaly do vzdálenosti 150 metrů po okolí.

Zasáhly i hotelový bar v blízkosti benzinové pumpy, který byl v té době plný lidí. Než plameny stihly pohltit jeho terasu, stihli naštěstí všichni utéct. "Bylo šílené snažit se odsud dostat. Víte, hodně lidí panikařilo,“ řekla agentuře Reuters jedna ze svědkyň.

Nikdo z hotelových hostů nebyl při neštěstí zraněn. Pětatřicetiletý řidič cisterny byl ale s vážnými popáleninami nohou a paží převezen do místní nemocnice a je v kritickém stavu. Požár likvidovalo kolem stovky hasičů až do ranních hodin, jeho příčiny zatím nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám