Hlavní obsah

Desetiletá Mexičanka porodila dítě

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Puebla

Teprve desetiletá dívka z Mexika se stala matkou. V 31. týdnu těhotenství porodila císařským řezem chlapečka. Mexičanku prý znásilnil její nevlastní otec, který je momentálně ve vazbě, informovala světová média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívku hospitalizovali na konci října v nemocnici ve městě Puebla kvůli silným bolestem a křečím. Tam se ukázalo, že je těhotná a 22. října předčasně porodila chlapce, který vážil 1,5 kilogramu.

Desetiletá matka už byla z porodnice propuštěna domů, dítě však bylo převezeno na jednotku intenzivní péče kvůli oboustrannému zápalu plic. Dívka za ním ale denně dochází na kojení. I přes komplikace se podle lékařů novorozenci daří dobře.

Ředitel nemocnice Rogelio Gonzalez kvůli nízkému věku matky už o případu informoval úřad generálního prokurátora. Ten nyní zkoumá, kdo je otcem dítěte. Zřejmě jím je nevlastní otec dívky, který ji měl znásilnit. Policie jej vzala do vazby.

Nejmladší matka na světě porodila v pěti letech

Úplně nejmladší matkou na světě byla pětiletá Lina Medina. Narodila se v roce 1933 v Ticrapu v Peru. Rodiče ji přivedli k lékařům poté, co se jí začalo zvětšovat břicho a oni se báli, že v něm má nádor.

Jak se ale ukázalo, byla v sedmém měsíci těhotenství. O měsíc a půl později, 14. května 1939, porodila císařským řezem syna Gerarda. Při narozenívážil 2,7 kilogramu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám