Hlavní obsah

Povodně sužují Francii a Itálii, vyžádaly si už osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace na severu Itálie postiženém od pátku novou vlnou záplav zůstává vážná. Bouřky a vydatné deště jsou navíc hlášeny z Ligurie a Piemontu. Silné záplavy navíc postihly i jih Francie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutné záplavy v JanověVideo: Reuters

 
Článek

Silné bouře a povodně, které udeřily v Itálii během pátku, připravily o život již sedm lidí. Došlo k zaplavení částí Janova, největšího města na severozápadním pobřeží, stejně jako dalších přilehlých oblastí. Televizní záběry ukazují plovoucí auta a lidi brodící se zaplavenými janovskými ulicemi.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Spoušť v centru Janova

Úřady označily situaci jako „velmi vážnou“ a vyzvaly obyvatele k maximální opatrnosti. Neměli by opouštět svá obydlí a přemístit se do vyšších pater. Lidé rovněž nemají používat svá vozidla.

Minulý týden italská vláda vyhlásila stav nouze po bouřlivých lijácích v severozápadních regionech Ligurie a Toskánsko. Prudké záplavy a bahenní laviny si tu vyžádaly nejméně deset obětí.

Podle agentury DPA mají záplavy na jihu Francie svou první oběť. Jde o bezdomovce nezvěstného od pátku, jehož tělo bylo nalezeno na břehu řeky Hérault.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám