Hlavní obsah

V Nepálu spadlo letadlo s turisty, nikdo nepřežil

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káthmándú

Malé letadlo Beechcraft 190D se zahraničními turisty, kteří se chtěli pokochat pohledem z výšky na majestátní Mount Everest, se zřítilo za špatného počasí nedaleko hlavního města Nepálu Káthmándú. Nikdo z 19 lidí na palubě nepřežil, jak uvedla agentura Reuters s odkazem na místní zdroje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Nepálu spadlo letadlo s turisty, nikdo nepřežilVideo: Reuters

 
Článek

V letounu se nacházelo 16 cestujících a tři členové posádky. Příčina havárie není dosud známá. „Jeden člověk podlehl těžkým zraněním během převozu do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Binod Singh.

Podle úřadů zahynulo deset indických turistů, dva Američané, jeden Japonec a tři Nepálci, tříčlenná posádka byla rovněž nepálská.

Letoun patřil soukromým aerolinkám Buddha Air a vracel se z vyhlídkového letu zpět do nepálské metropole. K nehodě došlo asi pět kilometrů jižně od Káthmándú, zahaleného spolu s okolními vrcholy monzunovými mraky.

K podobnému neštěstí došlo v prosinci loňského roku, kdy po pádu letadla v himalájském podhůří zahynulo všech 22 lidí na palubě.

Nepál je domovem osmi ze čtrnácti nejvyšších světových vrcholů včetně Mount Everestu. Cestovní ruch je pro tuto chudou zemi významným zdrojem příjmů a zaměstnává množství lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám