Hlavní obsah

Libye do deseti dní jmenuje oficiální vládu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prozatímní libyjský premiér Mahmúd Džibríl řekl, že jmenování první oficiální libyjské vlády od svržení Muammara Kaddáfího je otázkou maximálně deseti dní. Uvedl to v úterý na konferenci v New Yorku, které se zúčastnili ministři zahraničí států skupiny G8.

Článek

„Předpokládám, že vláda bude jmenována do týdne, maximálně do deseti dní,“ řekl v úterý Džibríl, druhý muž Přechodné národní rady.

„Většina práce je hotová, je to otázka počtu ministerstev a jejich lokace,“ dodal. Podle něj by ministerstva mohla sídlit v hlavním městě Tripolisu. Existuje však také možnost, že by se ministerstva rozdělila na východ a západ země. Dominantním sídlem východní části Libye je Benghází, bývalá bašta rebelů a sídlo Přechodné národní rady.

„Myslím, že až bude tato vláda ustanovena, ohromně pomůže přinést stabilitu a pořádek do Tripolisu i zbytku země,“ řekl Džibríl.

Džibríl také zdůraznil, že Libye byla 42 let zcela mimo jakékoli demokratické dění. Rovněž uvedl, že je lépe upřednostnit kvalitní konzultaci, než se začne jednat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám