Hlavní obsah

Služebná Kaddáfího syna promluvila o hrůzostrašném týrání

Novinky, Václav Lang

Reportéři CNN se vypravili do sídla Hannibala Kaddáfího, aby zdokumentovali, jak si žil syn libyjského despoty, známý svou rozhazovačností a snobským způsobem života. V luxusním obydlí však kromě drahého alkoholu a elektroniky objevili znetvořenou chůvu jeho dětí. Svěřila se novinářům, jak ji Hannibalova žena brutálním způsobem týrala.

Článek

I psi rodiny Hannibala Kaddáfího se podle jednoho ze služebných měli lépe než lidé, kteří okolo plukovníkova syna a jeho rodiny poskakovali dnem i nocí. Dokládá to případ chůvy, která byla znetvořená nalezena v luxusním Kaddáfího sídle.

Reportéři CNN se vydali do sídla syna libyjského diktátora, aby zdokumentovali kontrast mezi přepychem, v němž žili Kaddáfího blízcí, a okolní chudobou. Dům na pobřeží sice již zčásti vyplenili rebelové, přesto ale podal svědectví o luxusu, v jakém Hannibal s manželkou Aline a dvěma dětmi žili.

Zanechané manuály od ukradené elektroniky svědčily o špičkovém vybavení domu. Po zemi se válely lahve od drahé skotské a šampaňského. Komplex zahrnoval vlastní obří bazén s prostorem pro potápění, tělocvičnu nebo saunu.

Mysleli si, že si zakrývá obličej

Mnohem větší šok ale znamenalo pro reportéry setkání s chůvou Kaddáfího dětí, na kterou je upozornil jiný ze služebných. Dodal, že Hannibalova žena chůvu občas pálila. "Myslel jsem, že má na mysli třeba típání cigaret o její paže," neskrýval zděšení novinář CNN. "Nebyl jsem připravený na moment, kdy jsem vstoupil do místnosti a uviděl Švejzu Mullahovou," dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Povstalci si udělali exkurzi do luxusního letadla Muamara KaddáfíhoVideo: Reuters

"Nejdřív jsem si myslel, že má na hlavě klobouk a něco přes obličej," uvedl novinář. Pak ale poznal, že je její kůže na temeni hlavy a na obličeji znetvořená rudými jizvami a strupy. Mullahová, třebaže některé rány na jejím těle zůstávaly otevřené a mokvaly, v klidu odvyprávěla svůj příběh o tom, jak ji Hannibalova žena Aline týrala.

Polévala ji vařící vodou

Jako třicetiletá přišla před rokem ze své rodné Etiopie. Nejprve se všechno zdálo být v pořádku. Po půl roce se jí však Aline začala "odměňovat" pálením. Bylo to poté, co Hannibalova žena ztratila trpělivost se svou plačící dcerou a služebná byla proti výprasku dítěte. Pak to sama odnesla.

"Vzala mě do koupelny, svázala mi ruce za zády a svázala mi chodidla. Zacpala mi pusu a začala mi lít vařící vodu na hlavu,“ vypověděla Mullahová. Popsala, že jí po útoku vylézali z poraněné hlavy červi. Aline ji totiž schovala a nikdo o ní nevěděl, dokud ji neobjevil jeden ze strážných.

Odvezl Mullahovou do nemocnice, kde ji ošetřili. Když se o tom však dozvěděla Hannibalova žena, pohrozila muži vězením, pokud by jí znovu pomohl. Samotnou chůvu pak nechala několik dní o hladu a žízni.

Týraná žena je na tom nyní špatně. "Pracovala jsem celý rok a nedali mi ani cent," řekla služebná. "Chci jít do nemocnice. Nemám peníze, nemám nic."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám