Hlavní obsah

Přívrženci syrského prezidenta Asada zbili holemi bezbranného civilistu

Novinky, Zdeněk Rejšek

Syrské úřady pokračují v tvrdých útocích vůči civilistům požadujícím pád režimu a odchod prezidenta Bašára Asada z čela země. Od vypuknutí protivládních protestů v polovině března bylo v zemi zabito na 1800 civilistů a přes 400 příslušníků armády a policie. Na internetu se nyní objevilo video zachycující průběh protestů ve městě Deir Al Zour.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brutalita přívrženců syrského prezidenta AsadaVideo: Reuters

 
Článek

Na sociálních sítích se objevil záznam, který dokazuje brutalitu přívrženců syrského prezidenta Bašára Asada. Na amatérských záběrech je vidět, jak několik mužů ozbrojených holemi surově bije bezmocného civilistu. Celému incidentu přitom přihlíží jeho malý syn. Video, které se na internetu objevilo v sobotu, bylo pořízeno z okna jednoho z domů v syrském městě Deir Al Zour.

V další části videa je vidět, jak mohou dopadnout domovy těch, kteří se rozhodli postavit režimu na odpor. Příslušníci armády a bezpečnostních sil loajálních prezidentovi Asadovi vypalují domy, rozbíjí nábytek a kradou vše co má nějakou hodnotu.

Demonstrace a protestní pochody stále pokračují po celé zemi. A to i přesto, že od začátku postního měsíce ramadánu, brutalita a útoky ozbrojených sil ještě více zesílili. To také vyvolalo vlnu sankcí vůči syrským prominentům a rozhořčení mezi politiky i obyčejnými lidmi po celém světě.

Syrské úřady zakázaly nezávislým médiím o událostech v zemi informovat. Je proto velmi obtížné ověřit pravdivost informací. Obyvatelé některých částí jsou také nadále zbaveni komunikace se světem, protože armáda stále častěji přistupuje k přerušení telefonického spojení a internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám