Hlavní obsah

Milence zabil v Karpatech blesk, zrovna když se drželi za ruku

Právo, ČTK, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Dva polské turisty zabil dnes ráno blesk během výletu v západní části rumunských Karpat. Oznámila to rumunská policie, podle níž se neštěstí stalo v župě Bihor. Blesk ve čtvrtek zabil také mladou ženu na východě Slovenska.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Oběťmi jsou muž a žena ve věku 30 a 35 let, které na výletu překvapila prudká bouřka pouhých 300 metrů od horské chaty Padiş.

V okamžiku neštěstí se muž a žena vedli za ruce a blesk je zasáhl oba stejnou měrou, uvedla horská služba. Zatím není zřejmé, zda oběti byly v Karpatech s větší skupinou nebo individuálně.

Náhorní plošina Padiş je součástí hřebene Apušeni a centrem místní krasové oblasti. Pod zemským povrchem se zde skrývají obrovské jeskynní systémy, mezi nejoblíbenější cíle patří jeskynní komplex s ponornou říčkou Cetăţile Ponorului.

Slovenka se vyléčila z leukemie, zabil ji blesk

Blesk zabil ve čtvrtek také 24letou Jozefínu v obci Vyšný Medzev na východě Slovenska. Mladá žena se postavila do dveří domu a zapálila si cigaretu. V tom udeřily dva blesky a ten druhý jí byl osudný.

Záchranáři se mladou ženu pokoušeli oživit téměř hodinu, ale neúspěšně. „Pacientku jsme se pokoušeli resuscitovat až do příjezdu do nemocnice. Bohužel, nepodařilo se jí oživit,“ uvedla pro server čas.sk mluvčí záchranné služby Dominka Šulková.

Server tvnoviny.sk uvedl, že Jozefína před osmi lety překonala leukemii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám