Hlavní obsah

Šéfem Svobodné strany Rakouska opět zvolen Strache. Chce být kancléřem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Šéfem nacionalistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) se v sobotu opět stal Heinz-Christian Strache. Ten během svého téměř dvouhodinového projevu na sjezdu jasně prohlásil, že se po příštích parlamentních volbách v roce 2013 chce stát kancléřem.

Článek

Populistická FPÖ se rovněž přihlásila ke svým "německým" kořenům. "Ano, kladu si tento požadavek, neboť jsem přesvědčen, že budu pro Rakousko lepším kancléřem, než tenhle pan Werner Faymann," prohlásil Strache před asi 600 delegáty, kteří ho v čele strany potvrdili 94,36 procenta hlasů.

"Jako rakouský kancléř nebudu dělat jen všechno zcela jinak, ale mnohem lépe a spravedlivěji." Strache rovněž hovořil o novém stranickém programu, který je "zhuštěný" a především opět "německý". Zmiňuje také otázku menšin v této alpské zemi a rodinu, která je definována jako svazek muže a ženy.

Svobodní, které v minulosti vedl již zemřelý populista Jörg Haider, na voliče působí i svou tradiční rétorikou proti cizincům a muslimům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám