Hlavní obsah

Ohrožení Američanů v cizině teroristy opět vzrostlo

WASHINGTON

Americké ministerstvo zahraničí v pátek večer opět zvýšilo stupeň protiteroristické pohotovosti pro občany Spojených států v zahraničí, a to navzdory tomu, že stejný den dříve stupeň varování pro území USA snížily. Informovala o tom v sobotu agentura AFP.

Článek

"Získáváme stále více náznaků, že al-Kájda se připravuje zaútočit na americké zájmy v zahraničí," oznamuje prohlášení, které vydalo americké ministerstvo zahraničí. Jde o "varování v celosvětovém rozsahu", které obnovuje obdobnou výzvu z 21. prosince minulého roku. "Americká vláda zůstává hluboce zneklidněna ohledně bezpečnosti amerických občanů v zahraničí", konstatuje prohlášení, které současně vyzývá k "zachování nejvyššího stupně bdělosti".

Ministerstvo zahraničí zdůrazňuje, že "pohotovost v celosvětovém rozsahu" zůstává pro americké občany v zahraničí na vysokém stupni navzdory snížení pohotovosti na území USA. Nynější varování je určeno, aby "připomnělo americkým občanům, že bezpečnostní rizika přetrvávají a že je nezbytné zachovávat bdělost, protože by se mohli stát terčem útoku, a to navzdory tomu, že stupeň pohotovosti v USA byl snížen".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám