Hlavní obsah

Na čínské „křižovatce smrti“ kamery zachytily přes sto dopravních nehod

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heze

Zřejmě nejnebezpečnější křižovatka světa se nachází v čínském městě Heze v provincii Šan-tung. Právem se jí říká „křižovatka smrti“, jelikož se v místě kříží mnoho jízdních pruhů, semafory jsou přitom nepřehledné a je jich málo. Čínské dopravní úřady proto na internetu zveřejnily videozáznam, na němž je vidět více než sto vážných dopravních nehod, které se v místě udály.

Článek

Celé video má celkem 12 minut a je na něm zachyceno celkem 108 nehod. Jeho uveřejnění na čínské webové stránce Youku má sloužit jako odstrašující příklad pro veřejnost a má podpořit řidiče k bezpečné jízdě. Za pouhých 22 hodin, co se sestřih děsivých dopravních nehod dostal na internet, jej zhlédly dva milióny lidí a vytvořilo se téměř 279 stran komentářů.

K textu u videa je napsáno: „Instalace kamer je jen jeden způsob, ale zlepšení bezpečnosti pro motoristy a ostatní osoby na silnici je klíčem k úspěchu. Dopravním nehodám nemůžeme zabránit, ale budeme dělat vše, co je v našich silách, abychom docílili menšího počtu úrazů. Pojďme se všichni podílet na budování nového bezpečného a klidného Heze, abychom se mohli v pořádku sejít doma u večeře se svými nejbližšími.“

Reklama

Výběr článků

Načítám