Hlavní obsah

Poškozený Rolls-Royce prince Charlese opravili zadarmo

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Černý Rolls-Royce Phantom VI, který napadli 9. prosince maskovaní demonstranti z řad studentů, opravila firma zadarmo. Uvedl to server dailymail s tím, že škody šly do tisíců liber.

Článek

Vůz v hodnotě nejméně 250 000 liber, jenž vezl prince Charlese a jeho manželku Camillu do londýnského Palladia na galapředstavení pro královskou rodinu, se stal v centru Londýna na Oxford Street terčem útoku demonstrujících studentů. Ti se bouřili proti zvýšení stropu školného na univerzitách z 3000 na 9000 liber ročně.

Během napadení studenti do auta kopali, někdo na něj vychrstl světlou barvu. Vůz měl i popraskané neprůstřelné sklo v okně, za nímž seděla Camilla. Charles i jeho choť z incidentu vyvázli nezraněni a galavečeru se zúčastnili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok demonstrantů na auto s princem CharlesemVideo: Reuters

Po útoku dopadla tvrdá kritika na hlavu londýnské policie. Šéf metropolitní policie sir Paul Stephenson označil útok na příslušníky královské rodiny za šokující a dodal, že policie čelila mimořádné situaci a zásah komplikovala skutečnost, že se skupinky demonstrantů rychle přesouvaly.

Podle Stephensona byla cesta jen krátce před útokem důsledně prozkoumána a nic nenasvědčovalo útoku na vůz prince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám