Hlavní obsah

Osmiletý chlapec skočil do vařícího termálního pramene, nepřežil

– Rotorua
Novinky, Dagmar Plecháčová

Nepředstavitelnými muky si musel projít osmiletý chlapec, který na Novém Zélandu skočil do horkého termálního pramene. Přestože jsou jezírka oplocena, protože voda a bahno v nich může místy dosáhnout i bodu varu, chlapec bariéru překonal a skočil. Poté, co se dostal ven, byl natolik popálený, že mu kůže odpadávala z těla. I přes rychlý zásah lékařů a následný převoz do nemocnice dítě nepřežilo.

Foto: Profimedia.cz

Termální jezera v novozélanském městě Rotorua jsou místy bez oplocení, chlapec však bariéru plotu překonat musel.

Článek

Neštěstí se stalo v geotermálním jezeře parku Kuirau v novozélandském městě Rotorua, které je horkými prameny proslavené. Dítě bylo po tragické události připojené k ventilátoru a vrtulníkem přepravené do nemocnice Middlemore Hospital v Aucklandu, kde později na následky popálenin zemřelo. Jeho rodina byla celou dobu u lůžka.

Očitá svědkyně Anna Kareová popsala, že chlapec, který nebyl jmenován, křičel bolestí. Nejspíš jeho starší bratr poté běžel k jezeru, odkud popálené dítě vynesl na zádech. To křičelo: „Mé ruce, mé ruce". Kareová poté zahlédla, jak se mu z rukou odlupuje kůže a ihned chtěla volat sanitku.

Správa parku je na informace skoupá

„Viděla jsem, jak má popálené celé tělo. Popadla mě panika, tak jsem požádala někoho jiného, aby zavolal záchranku, a pak všichni kolem chodili s vodou, kterou lili na jeho tělo, ale moc to jeho bolest určitě nezmírnilo. Potom mu začala z těla kůže odpadávat. Nemůžu na toho malého kluka přestat myslet,“ dodala Kareová.

„Stále nevíme, do kterého jezera chlapec skočil, jelikož jsme se to dosud od žádných svědků události nedozvěděli. Snažíme se informace poskládat dohromady. Dítě nejspíš přelezlo oplocení. Není toho moc, co můžeme udělat, abychom zabránili tomu, kdo je odhodlaný dostat se přes plot,“ sdělil manažer parku Kuirau Garry Page.

Reklama

Výběr článků

Načítám