Hlavní obsah

Tygrům ve volné přírodě hrozí do 12 let vyhubení

ČTK, kar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm
Aktualizováno

Ochránci zvířat bijí na poplach. Tygrům ve volné přírodě hrozí do dvanácti let vyhubení. V pátek to uvedl Světový fond ochrany přírody (WWF) na konferenci ve Stockholmu. Hlavní příčinou je podle něj pytláctví, kdy se části tygřích těl využívají v léčitelství.

Článek

Mluvčí WWF Marie von Zeipelová podle AP uvedla, že tygři jsou jedním z nejohroženějších druhů živočichů na světě. Podle odhadů fondu existuje v divoké přírodě již jen 3200 těchto velkých kočkovitých šelem. Za posledních 100 let se velikost jejich populace snížila o 97 procent.

 Populační křivka míří ke katastrofě

"Pokud se něco razantního nestane, jejich (populační) křivka směřuje přímo ke katastrofě," citovala AP slova mluvčí WWF.

WWF v současné době organizuje kampaň, jejímž cílem je zdvojnásobit počet tygrů ve volné přírodě do roku 2022. Organizace vyzvala státy, aby pomohly při ochraně prostředí, ve kterém tygři žijí, a zabránily pytlákům v lovu tygrů i dalších zvířat, kterými se tyto šelmy živí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám