Hlavní obsah

Italské mafii zabavili majetek za 16 miliard eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italské mafii byl za poslední dva roky zabaven majetek za víc než 16 miliard eur (400 miliard korun). Řekl to v neděli italský ministr vnitra Roberto Maroni. Dodal, že cíl vlády je dát tento majetek k dispozici místním úřadům.

Článek

"Chceme nemovitosti zabavené mafii dát k dispozici občanům a ukázat, že vláda jde a půjde v boji proti mafii až do konce," uvedl Maroni ve Varese, kde otevíral školku zřízenou v jedné takto zabavené vile.

Minulý týden úřady oznámily, že zabavily jednomu sicilskému podnikateli spojenému s mafií majetek za 1,5 miliardy eur. Mimo jiné šlo o 43 společností, které působily v oblasti větrné energetiky, a dále o pozemky, vily, luxusní auta a katamaran.

Těžké údery všem třem hlavním větvím

Agentura AFP napsala, že pravicová vláda premiéra Silvia Berlusconiho zabavování urychlila a zasadila tak těžké údery všem třem hlavním větvím mafie v zemi - sicilské Cosa Nostře, neapolské Camoře a kalábrijské Ndranghetě.

Reklama

Výběr článků

Načítám