Hlavní obsah

Kuplíři obchodovali s mužským bílým masem

Novinky, rei
Madrid

Španělská policie v úterý oznámila rozbití gangu, který obchodoval s lidmi. Vůbec poprvé se jí podařilo zadržet osoby, které pašovaly muže a obchodovaly s nimi. Gang prostitutům nutil viagru, kokain a další drogy, aby byli k dispozici 24 hodin denně. Uvedla to agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Muži byli dopováni viagrou a halucinogeny, aby byli kdykoliv k dispozici. Ilustrační foto

Článek

Ve vazebních celách skončilo 14 kuplířů, většinou občané Brazílie, a 17 prostitutů, kteří ve Španělsku pobývali nelegálně. Podle policie je to poprvé, kdy se v zemi podařilo odhalit obchodníky s muži spíše než s ženami, kteří se pod donucením měli stát sexuálními pracovníky.

Obětem bylo okolo dvaceti let a vyšetřovatelé odhadují, že jich bylo mezi 60 a 80. Většinou pocházeli ze severu Brazílie. Zprostředkovatelé po nich za převoz do Španělska požadovali až 4000 eur (zhruba 100 000 korun). Některým bylo řečeno, že jim bude zajištěno povolení pro práci go-go tanečníků či modelů, jiní věděli, že budou prostituty. Ani ti ale netušili, že budou muset být neustále k dispozici, přičemž budou převáženi na velké vzdálenosti.

Muži odevzdávali polovinu výdělku gangu, navíc si platili nájem a jídlo. „Když si stěžovali, vůdci gangu jim vyhrožovali dokonce smrtí,“ uvedla policie.

Policisté skupinu pozatýkali v uplynulých týdnech. Šéf gangu je údajně Brazilec sídlící v Palmě de Mallorca.

Prostituce není ve Španělsku zákonem omezena, kuplířství je ovšem považováno za zločin.

Reklama

Výběr článků

Načítám