Hlavní obsah

Výherce si v Maďarsku pro miliardy nepřišel

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)
BUDAPEŠŤ

V pondělí do pozdních večerních hodin marně čekali pověření pracovníci státní společnosti Szerencsejáték Rt, zda se jim na tzv. telefonní linku vysoké výhry ozve výherce pětimiliardového jackpotu v sázkové hře Lottó. Záhadný muž, který v rozhovoru pro Maďarský rozhlas tvrdil, že jackpot získali jeho rodiče, se společnosti zatím neozval.

Článek

"My víme, kde a kdy byl vítězný tiket podaný. Volající se nám proto musí identifikovat číslem tiketu a potvrzením času a místa, kdy a kde tiket podal," uvedl ředitel společnosti László Somorai.

"Máme dva pověřené pracovníky, kteří mají na starosti identifikaci výherce. Tato linka je sice zabezpečená proti odposlouchávání, ale pro jistotu se telefonujících na nic dalšího neptáme," vysvětlil dále.

Šťastná telefonní linka

V pondělí se dovolaly dvě osoby, které se však nemohly identifikovat požadovanými údaji.

Tzv. telefonní linka vysokých výher společnosti Szerencsejáték Rt je k dispozici po každém losování, pokud někdo ve hře získá částku přesahující 40 miliónů forintů (asi 5 mil. Kč).

"Náš postup je v takových případech při identifikaci výherce vždy stejný. Dodržujeme absolutní diskrétnost a z naší společnosti nepronikne na veřejnost žádná informace o výhercích vysokých částek," dodal Somorai.

Záhadný projekt

Muž, jenž volal do rozhlasu, tvrdil, že jeho rodiče jsou důchodci a žijí v zahraničí. Čísla mu prý nadiktovali a on jim podal tiket, který má teď hodnotu pěti miliard forintů (asi 600 mil. Kč).

"Já mu uvěřím, až se ozve na naše telefonní číslo a identifikuje se," zdůraznil Somorai. Telefonující tvrdil, že s rodiči se předem domluvili, že 4,5 miliardy forintů (asi 540 mil. Kč) použijí na koupi a rekonstrukci blíže nespecifikované budovy v Maďarsku. Mluvil o charitě, proto se objevily dohady, že šťastlivci chtějí zřídit domov důchodců, nebo sociální ústav.

Jen jeden jediný tiket

Nejvyšší jackpot v 46leté historii hry Lottó dosáhl výše 5,092 miliardy forintů a správných pět čísel z devadesáti obsahoval jediný tiket.

Existovalo přitom 44 miliónů různých kombinací. Minulý týden podali sázející téměř 15 miliónů tiketů.    

Reklama

Související články

5 mld. v maďarském Lottó vyhráli důchodci

Redakci Maďarského rozhlasu se v pondělí ozvali údajní výherci pětimiliardového jackpotu (asi 600 mil. Kč) v sázkové hře Lottó. Telefonující muž prozradil,...

Výběr článků

Načítám