Hlavní obsah

Německá policie podnikla razii u organizátorů Loveparade

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie podnikla v soboturazii v kanceláři organizátora technoparty Loveparade v Duisburgu, při které 24. července zahynulo při davové panice 21 mladých lidí. Napsal to server německého listu Süddeutsche Zeitung s odvoláním na sdělení prokuratury. Další podrobnosti však sděleny nebyly.

Článek

Vyšetřování červencového neštěstí stále pokračuje, podle předběžných závěrů vyšetřování to však vypadá, že odpovědnost nesou převážně organizátoři Loveparade. Policie prozkoumala kanceláře soukromého pořadatele akce Rainera Schallera a dvou bezpečnostních firem.

Podle zemské policejní inspekce se do tunelu, v jehož ústí se tragédie odehrála, dostalo výrazně víc lidí, než byla jeho kapacita. Pořadatelé totiž začali vpouštět lidi dovnitř až v poledne, přestože původně se plánovalo dřívější otevření.

Na technoparty lidé přicházeli po rampě, která stoupala od dvou tunelů. Když se začala přístupová cesta ucpávat, někteří z návštěvníků se pokusili přelézt plot a spadli do davu. To vyvolalo masovou paniku, při níž byly dvě desítky lidí ušlapány a přes 300 dalších osob bylo zraněno.

Bilance tragédie je 21 mrtvých, 13 žen a osm mužů ve věku 18 až 38 let, a na 500 zraněných. Mezi mrtvými byli i cizinci ze Španělska, Austrálie, Itálie, Bosny, Číny a Nizozemska.

Reklama

Výběr článků

Načítám