Hlavní obsah

5 mld. v maďarském Lottó vyhráli důchodci

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)
BUDAPEŠŤ

Redakci Maďarského rozhlasu se v pondělí ozvali údajní výherci pětimiliardového jackpotu (asi 600 mil. Kč) v sázkové hře Lottó. Telefonující muž prozradil, že obrovskou sumu vyhráli jeho rodiče - důchodci žijící v zahraničí, a nevědí na koho se obrátit pro vyplacení výhry.

Článek

"Čísla mi rodiče nadiktovali a já jsem podal tiket. Oba sice žijí v zahraničí, ale jsou občany Maďarska. Vylosovaná čísla viděli v neděli večer v teletextu a okamžitě mi volali, kde se mají o výhru přihlásit," řekl neznámý muž v telefonickém rozhovoru s redaktorem rozhlasu.

Štědří výherci

Syn výherců přiznal, že rodiče hráli Lottó delší dobu a když se částka zvýšila nad pět miliard řekli si, že pokud jim bude přát štěstí 4,5 miliardy věnují na charitu, přesněji na koupi a obnovu blíže nespecifikované budovy v Maďarsku.

"V rozhovoru padla věta: kdybychom náhodou vyhráli... Domluvili jsme se přesně na co peníze použijeme. A už je to tady. Peníze tedy zůstanou v Maďarsku a budovu nemusí opravovat stát," dodal.

Není zatím jasné, zda v budově chtějí zřídit dům důchodců, nebo sociální ústav. Syn však jasně naznačil, že půjde o charitu.  

Rekordní jackpot

Výherci i jejich syn chtějí z pochopitelných důvodů uchovat svou totožnost v tajnosti. Na otázku reportéra rozhlasu v jakých poměrech rodina žije, syn řekl, že patří do střední vrstvy.

Jackpot se hromadil celých 38 týdnů a minulý týden dosáhl rekordních 5,092 miliardy forintů. Byla to rekordní výhra v celé Evropě. Hráči podali téměř 15 miliónů tiketů.

Byla mezi nimi také řada občanů Slovenska, Rumunska, Srbska, Rakouska, ale také České republiky. Sázková horečka v zemi pomalu opadává, protože příští týden se hraje "jen" o 60 miliónů forintů.

Reklama

Související články

Maďarský jackpot opět odolal

Miliardový jackpot maďarské státní loterie Lotto opět odolal. Nikomu z tří miliónů sázejících se nepodařilo uhodnout správnou kombinaci a tak se příští týden...

Výběr článků

Načítám