Hlavní obsah

Murdoch si rozmýšlí další podporu Blaira

DPA, rm, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Australský mediální magnát Rupert Murdoch naznačil, že by za rok a půl mohl v britských parlamentních volbách podporovat opět konzervativce místo vládnoucích labouristů.

Článek

"Odvahu Tonyho Blaira během irácké akce jistě snadno nezapomeneme, ale budeme pozorně sledovat také práci nového vedení konzervativců.

Zatím je zcela otevřené, koho podpoříme," řekl v sobotu britské stanici BBC 72letý magnát z Melbourne a blízký přítel nového šéfa konzervativců Michaela Howarda.

Všemocné deníky

Poradci premiéra Tonyho Blaira přitom soudí, že bez podpory vlivných Murdochových deníků by strana dvou drtivých vítězství nad Konzervativní stranou nedosáhla. Tony Blair v polovině 90. let letěl osobně za Murdochem do Austrálie a výměnou za výhody na mediálním trhu získal na svou stranu nejčtenější bulvární deník The Sun, který vydává Murdochovo impérium.

V rukou dravého mediálního magnáta jsou vedle prestižních The Times také filmová společnost Twentieth Century Fox a její televizní síť Fox TV, satelitní televize Star TV v Asii a British Sky Broadcasting v Británii a jedno z největší světových vydavatelství Harper Collins. Murdochův koncern News Corporation Ltd. vydává více než 170 novin a časopisů v Británii, USA, Austrálii a Novém Zélandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám