Hlavní obsah

Knihkupectví nabízelo jako dárek ke Dni otců Fritzla

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Znechucení zákazníci nemohli uvěřit vlastním očím. Výtisk se skvěl mezi "50 nejlepšími knihami pro otce" dokonce i s mottem: Tátové jsou hrdinové. Britská síť WH Smith se za nápad propagovat knihu o Josefu Fritzlovi, který téměř čtvrtstoletí věznil a znásilňoval ve sklepě svého domu v dolnorakouském Amstetten dceru Elisabeth, jako dárek ke Dni otců ocitla pod palbou kritiky.

Článek

"Copak se zbláznili? Vždyť je to asi nejhorší otec na světě. To, čeho se dopustil na svých dětech, je otřesné,“ reagoval v listě The Sun Matt James (29), který sháněl pro otce dar v obchodě v jižním Londýně.

Kniha s názvem Crimes of Josef Fritzl (Zločiny Josefa Fritzla) podrobně líčí život netvora z Amstettenu. Knihu napsali novináři Stefanie Marshová a Bojan Pancievski a obchod ji nabízel spolu s klasičtějšími dárky - díly od Dana Browna a Jeremyho Clarksona.

Otec Ian Bennett (44) uvedl, že se zhrozil, kdyby mu jeho dcery v neděli darovaly tuto knihu. Rowena Langloisová (50) se rozčilovala: "Vypadá to jako nějaký bláznivý žert. Zamyslel se nad tím vůbec někdo ve firmě?“ Zákazník, který si přál zůstat v anonymitě, řekl: "Copak jsem přišel o rozum? Otci koupím jako vždy dýmku a papuče“. 

Společnost WH Smith případ označila za "chybu jedné prodejny“. "Děkujeme, že jste nás na to upozornili. Není to naše firemní strategie. Okamžitě chybu napravíme,“ dodala mluvčí Helen Sullivanová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám