Hlavní obsah

V belgickém Mons se během festivalu zřítil dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mons
Aktualizováno

Během folklorní slavnosti Doudou v belgickém Mons se v neděli zřítila jedna z budov. Agentura Reuters uvedla, že v troskách zůstali zranění lidé. Na místě zavládla panika. O život však zřejmě nikdo nepřišel, budova byla neobývaná.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Tradiční svátek Doudou v belgickém Mons

Článek

"Zatím nevíme o žádné oběti," prohlásil zhruba v 19:15 SELČ starosta Mons Elio Di Rupo na improvizované tiskové konferenci a dodal, že je vícero zraněných, se zraněními různé povahy.

Z trosek byli podle webu deníku La Libre Belgique zatím vytaženi tři lehce zranění. Jeden z nich utrpěl zlomeninu nohy, další četné pohmožděniny. "Zbytek jsou zranění lehčího rázu," prohlásil Di Rupo. Na místě zasahovalo deset ambulancí a záchranné týmy v pohotovosti.

Zhroucená stavba v minulosti vyhořela a nyní procházela rekonstrukcí. Část domu sloužila jako prodejna s rychlým občerstvením. Během festivalu byly před domem instalovány přenosné toalety.

"Budova se sesypala zničehonic jako dům z karet," uvedl jeden ze svědků Loretto Ministeri. "Bylo to jako zemětřesení, všude prach a kouř." Vibrace z hudebních reproduktorů místního festivalu a déšť, který v neděli Mons zkrápěl, podle Ministeriho k pádu domu nejspíš výrazně přispěly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám