Hlavní obsah

Slovenským pozůstalým po obětech z airbusu Air France nabídli 17 tisíc eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Zástupci Air France nabídli rodinám slovenských obětí havárie letu AF 447 odškodnění ve výši 17 tisíc eur (asi 476 tisíc korun). Jde o první nabídku, podle pojišťovny může každá rodina dostat až 107 tisíc eur.

Foto: Reuters

Záchranáři vytahují trosky zříceného airbusu.

Článek

"Myslím, že můj bratr měl vyšší cenu," cituje deník Nový čas Viktora Gergelye, bratra Arnolda Gergelye, který byl na palubě havarovaného letadla. Při havárii zemřeli tři občané Slovenské republiky - bývalý starosta obce Kozárovce 53letý Daniel Benčať, jeho 52letý kamarád Michal Hudec a již zmíněný 33letý Arnold Gergely.

Nabízená částka by se měla podle deníku zvýšit po ukončení jednání mezi Air France a pojišťovnou. "Mého milovaného bratra mi žádná finanční kompenzace nevrátí," dodal Viktor Gergely. Podle pojišťovny mají pozůstalí nárok na odškodnění ve výši téměř 107 tisíc eur za každého příbuzného, který se stal obětí nehody. Má to však jeden háček, tělo musí být nejdříve nalezeno a identifikováno.

Pohled ze záhrobí

Matka Arnolda Gergelye dostala v úterý pohled od syna. „Ahoj mami! Posílám pozdrav z Ria de Janeira! Oceán je příjemný a moc super!," napsal Gergely v maďarštině své matce Margitě (56) jen několik dní před smrtí. Arnold odeslal pohled 26. května.

Ke zpáteční cestě do Evropy si 1. června vybral osudný let Air France. Když pošta doručila pohled, matka už věděla, že její syn zahynul pří zpátečním letu z Brazílie. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám