Hlavní obsah

Obama splnil předvolební slib a vzal manželku na Broadway

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký prezident Barack Obama splnil jeden ze svých předvolebních slibů. V sobotu si zaletěl s manželkou Michelle na divadelní představení na newyorské Broadwayi. Zprávu přinesl server BBC.

Foto: Reuters

Barack Obama s manželkou Michelle před odletem z New Yorku

Článek

"Během předvolební kampaně jsem jí slíbil, že ji vezmu na nějaké představení na Broadwayi, až to všechno skončí," vysvětlil Obama v prohlášení.

Opoziční republikáni jej za výlet okamžitě kritizovali. V době, kdy se americká automobilka General Motors připravuje na očekávaný bankrot, jim prezidentovo počínání přišlo jako "necitlivé a rozhazovačné".

Obama do New Yorku neletěl prezidentským speciálem Air Force One, ale použil jeden z menších strojů prezidentské flotily. Ani přes osobní charakter slibu se nejednalo soukromou cestu, neboť prezidentský pár doprovázeli jak poradci, tak zástupci médií.

Obamovi nejprve povečeřeli v módní restauraci Blue Hill, kde jídlo připravuje Dan Barber - majitel a mistr šéfkuchař v jedné osobě. Po večeři zamířili do divadla Belasco na hru Augusta Wilsona Joe Turner's Come and Gone, jejíž příběh zasazený do Pittsburghu líčí příběh bývalých černých otroků mířících z jihu za prací na sever. Ještě v noci se Obamovi vrátili letadlem zpět do Washingtonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám