Hlavní obsah

Italská policie dopadla německý pár, který opustil své tři děti

– Řím

Italská policie ve čtvrtek po horečném pátrání dopadla německý pár, který o víkendu úmyslně zanechal své tři malé děti v restauraci na severu Itálie a zmizel neznámo kam. Matka dětí a její druh byli podle tiskových agentur objeveni, jak se ukrývají v lese na předměstí Aosty.

Článek

Podle Alessanda Carmelliho, který pátrání vedl, se nepotvrdily předcházející obavy, že by dvojice volila dobrovolný odchod ze světa - naopak oba jsou v dobrém stavu a vyšetřovatelé už je předvedli k výslechu, aby zjistili důvod, proč děti opustili.

Rodičovský pár přišel do restaurace na okraji města Aosta v neděli večer a objednal svým potomkům ve věku osm měsíců a dva a čtyři roky občerstvení. Pak matka i její druh vyšli ven a obsluha restaurace se domnívala, že si šli vykouřit cigaretu.

"Mysleli jsme si, že si odskočili zakouřit, když se ale nevraceli, dostali jsme strach, co bude s dětmi, když zůstaly samy," řekl italské televizi jeden z číšníků. Proto personál zavolal policii. Matčin druh, který není otcem dětí, zanechal na opěradle židle sako a ruksak, v němž policisté objevili doklady. Zjistili, že šestadvacetiletá matka se jmenuje Caterina Remhofová a její o dva roky mladší přítel Sascha Schmidt.

Rodiče měli problémy s drogami

Rodina žila ve Finnentropu na západě Německa. Nedaleko restaurace našli policisté auto, kterým německá rodina přijela. V něm policisté objevili písemnosti, jež jim umožnily kontaktovat babičku opuštěných dětí, která rovněž žije v Německu. Ukázalo se, že rodina cestovala naprosto bez zavazadel a že automobil má prázdnou nádrž.

Pár se s dětmi ubytoval v místním hotelu, majitel však později zjistil, že kreditní karty, které Remhofová a Schmidt použili, nejsou kryté. Péči o děti dočasně převzalo městské sociální zařízení v Aostě.

Agentura ANSA už v úterý bez udání zdroje informovala, že pár se potýkal s vážnými finančními problémy. Sdělovací prostředky také naznačily, že matka a její druh už možná nejsou mezi živými. Italská policie tyto spekulace nekomentovala, upřesnila ale, že dvojice má za sebou dlouhou závislost na drogách a Schmidt navíc i kriminální minulost a že je v současnosti na útěku z vězení, kam se nevrátil po dvoudenní vycházce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám