Hlavní obsah

Britové nevpustili do země nevlastního bratra Obamy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevlastnímu bratrovi amerického prezidenta Baracka Obamy nepovolily britské úřady vstup do země kvůli aféře ohledně údajného sexuálního obtěžování. Samson Obama nedostal v lednu vstupní vízum do Velké Británie, když cestoval z Keni přes Londýn na Obamovu inauguraci do Washingtonu.

Foto: Novinky

Samson Obama

Článek

Samson Obama přistál v lednu na letišti East Midlands v centrální Anglii, tam mu ale imigrační úředníci nedovolili vstup na britské území, o nějž žádal, takže musel nejbližším letem pokračovat do Washingtonu. Mluvčí britského ministerstva vnitra listu řekl, že důvodem vykázání byly nepravdivé údaje, které Samson uvedl v žádosti o vstupní vízum.

"Zamítáme vstup do Británie osobám, o nichž se domníváme, že jejich přítomnost by nebyla v zájmu obecného prospěchu," prohlásil mluvčí imigrační policie podle agentury AFP.

Podle anglických médií se na základě biometrických údajů zjistilo, že Samson Obama byl loni v listopadu v Británii zamíchán do jistého trestného činu. List The News of the World upřesnil, že Samson byl tehdy zadržen v Berkshiru na jihu země kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování jisté anglické dívky. Obviněn však nakonec nebyl.

Samson Obama vlastní v keňském hlavním městě Nairobi obchod s mobily. S nynějším prezidentem Spojených států má společného otce. Samsonova matka Kezia (67) žila podle médií šest let v Bracknellu na jihu Anglie.

Reklama

Výběr článků

Načítám