Hlavní obsah

Ve Švýcarsku našla policie mrtvé novorozeně v mrazničce

St. Gallen

Švýcarská policie našla v St. Gallenu tělo mrtvého kojence v mrazícím boxu ledničky. Státní zastupitelství nyní vyšetřuje jeho matku, sdělila v pátek podle agentury DPA policie.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarská policie. Ilustrační foto

Článek

Na mrtvolku policii upozornil před dvěma týdny majitel domu, v němž žena bydlela. Chtěl prý vyklidit její byt, protože ho již nějaký čas nevyužívala. Soudní pitva odhalila, že dítě zemřelo hned po narození. Žádné další podrobnosti k případu ani k matce policie nezveřejnila.

Evropu v posledních letech šokovalo několik nálezů dětí v mrazničce. Jen loni v květnu policie v Německu našla takto ukryté čtyři mrtvé děti - jedno v obci Horb am Neckar ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko a tři ve sklepě rodinného domu v obci Wenden u Kolína nad Rýnem.

V prosinci 2007 objevila tělíčka tří holčiček v saském Plavně, z nichž minimálně jedno bylo schováno v mrazicím boxu. Německý soud za to letos jejich matku poslal na osm let do vězení.

Podobný skandál má za sebou i sousední Rakousko, kde byla před třemi roky na doživotí odsouzena tehdy třiatřicetiletá matka za vraždu čtyř novorozenců, z nichž některé usmrtila uložením do mrazničky.

Související témata:

Související články

Belgičan skrýval těla ženy a syna v mrazáku

Belgická policie ve středu zadržela ve městě Verviers u Lutychu muže, který je podezřelý z toho, že zabil svou ženu a jedenáctiletého nevlastního syna a jejich...

Za dítě v mrazáku dostali rodiče podmínku

Rodiče novorozeněte, které našli stěhováci v mrazáku ve slovenském městě Ružomberok, dostali podmínečné tresty. 38leté matce Ivaně vyměřil Okresní soud 12...

Výběr článků

Načítám