Hlavní obsah

Gangsteři na letišti v Moskvě uloupili kufry s miliónem eur

Moskva

Gangsteři ozbrojení samopaly a vybavení černým autem s modrými výstražnými světly přepadli ve čtvrtek večer na moskevském letišti Vnukovo cestujícího jistého letu a ukořistili dva kufry s finanční hotovostí v hodnotě asi 27 miliónů korun. Oznámil to v pátek ruský deník Gazeta.

Článek

Maskovaní pachatelé vjeli na přistávací plochu, zastavili letištní minibus pro VIP cestující a přinutili 33letého obchodníka ze severní, ruské strany Kavkazu vystoupit a lehnout si na asfalt. Poté se zmocnili kufrů s penězi a zmizeli.

Policie zatím sdělila jen tolik, že auto pachatelů mělo falešnou registrační značku s kombinací písmen vyhrazenou pro vozidla vlády, generální prokuratury a velení policie. Vyšetřovatelé prý podle médií nevylučují možnou účast příslušníků některé z tajných služeb.

Ředitelství letiště oznámilo k případu jen tolik, že přepadení neohrozilo cestující na letišti.

V Rusku je běžné, že politici, hospodářští bossové a další vlivné osoby běžně jezdí se svými auty až ke schůdkům letadla, jímž chtějí cestovat. Obdobně se uskutečňuje i jejich odvoz. Limuzína s výstražným světly na letištní ploše proto nebyla nikomu podezřelá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám