Hlavní obsah

Reportéři poprvé vyfotili Fritzlovu tvář

Novinky, Lubomír Holuša
Sankt Pölten

Josef Fritzl se i druhý den svého procesu skrýval za modrým šanonem s poznámkami, aby mu nebylo vidět do tváře. Reportérům se však přece jen podařilo využít nestřežené chvíle a jeho obličej při jeho příchodu k soudu v rakouském v Sankt Pöltenu vyfotit.

Foto: Reuters

Reportérům se poprvé od začátku soudu podařilo zachytit Fritzlovu tvář.

Článek

Fritzl si po celou dobu, kdy byl v soudní síni, zakrýval tvář za kancelářskou složku. Na chvíli ji však od svého obličeje odňal, čehož okamžitě novináři využili. Poprvé tak byla přímo zachycena tvář tyrana, o kterého se v těchto dnech zajímá celý svět.

Třiasedmdesátiletý muž čelí žalobě za zneužívání a věznění své dcery Elizabeth, se kterou měl sedm dětí, jež byly nuceny se svou matkou žít ve sklepení Fritzlova domu.

Eskorta doprovází Josefa Fritzla do soudní síně.

FOTO: ČTK/AP

Jednání provázejí zpřísněná bezpečnostní opatření, do síně kromě veřejnosti nemají přístup ani novináři, kteří jsou tak odkázáni na informace z krátkých tiskových konferencí.

Druhý den procesu s Josefem Fritzlem. Zdroj: Stream.cz

Podle svědků líčení Fritzl neprojevuje žádnou lítost ani city. Je obžalován ze šeti vážných zločinů, kromě smrti jednoho ze svých potomků je podle obžaloby vinen ze zotročování a krvesmilstva [celá zpráva].

Foto: Reuters

Josefa Fritzla v úterý přivádějí k soudu.

Josefa Fritzla v úterý přivádějí k soudu.

FOTO: Reuters

Žalobkyně v úterý dávala porotcům čichnout k věcem ze sklepení. Zdůraznila, že páchnou vlhkostí a plesnivinou [celá zpráva].

Žalobkyně v úterý dávala porotcům čichnout k věcem ze sklepení. Zdůraznila, že páchnou vlhkostí a plesnivinou [celá zpráva].

Foto: Herwig Prammer, Reuters

Žurnalisté sledují v televizi začátek soudu s Josefem Fritzlem v Sankt Pöltenu.

Žurnalisté sledují v televizi začátek soudu s Josefem Fritzlem v Sankt Pöltenu.

FOTO: Herwig Prammer, Reuters

Kauza Fritzl

Josef Fritzl vylákal dceru do sklepení domu, v němž žil s manželkou a jenž zčásti pronajímal, když jí bylo osmnáct let. Elisabeth musel omámit. Za 24 let s ní měl sedm dětí. Jedno zemřelo po porodu a on jeho tělo spálil. Tři ze zbylých dětí se otci podařilo legálně adoptovat a mohl je ze sklepení vyvést. Lisu (16), Moniku (14) a Alexandera (12) vychovával společně se ženou. Ostatní děti, Felix (5), Stefan (18) a Kerstin (19) nikdy nespatřily denní světlo.

Na skutečnost se přišlo, až když Kerstin vážně onemocněla a musela do nemocnice, kde byla několik týdnů v komatu. Z toho se nakonec dostala a v utajení se učí žít se zbytkem rodiny a zvládat běžné situace.

Fritzla poslal v březnu soud na doživotí za mříže a nařídil mu léčbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám