Hlavní obsah

V USA havarovalo letadlo, čtyřicet zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DENVER
Aktualizováno

Dopravní letadlo Boeing 737 sjelo v noci na neděli na mezinárodním letišti v americkém Denveru z dosud nezjištěných příčin z rozjezdové dráhy a začalo hořet. Záchranářům se podařilo všech 107 cestujících na palubě a pět členů posádky ze stroje evakuovat pomocí záchranných skluzavek.

Článek

Při nehodě podle agentury AP nikdo nezahynul, přibližně 40 osob však utrpělo lehčí zranění.

V letadle vypukl oheň, který však byl záchranáři brzy uhašen, uvedl mluvčí letiště v coloradském Denveru Jeff Green. Let 1404 společnosti Continental Airlines měl namířeno do texaského Houstonu. Počasí v Denveru bylo podle agentury AP sice chladné, ale v čase nehody se na ploše letiště nevyskytoval sníh a rozjezdová dráha byla suchá.

Do nemocnice přivezli 38 pasažérů letadla. Podle zdravotníků však zranění cestujících nejsou vážná a jejich životy by neměly být v ohrožení. Příčina nehody Boeingu není v tuto chvíli známa, uvedla AP.

Jako ve filmu

Hasiči na místě popisovali scénu jako ze surrealistického filmu. "Bylo to stejně jako ve filmu, lidé se vynořovali z kouře a vystupovali nahoru," cituje hasiče agentura AP. "Když se letadlo zastavilo, začalo to pěkně hořet a myslím, že jsem cítil žár i přes okna," řekl Mike Wilson z Denveru, který popisoval chaotické opouštění havarovaného stroje. "Snažil jsem se dostat co nejrychleji ke dveřím. Bál jsem se, že by od požáru mohlo explodovat pravé křídlo," dodal.

Jednadvacetiletá studentka Emily Pellegriniová z Coloradské univerzity byla na cestě k rodičům. Ve zmatku nechala v havarovaném letadle mobilní telefon i osobní věci. "Po nehodě začalo hořet a já jsem se s ostatními snažila hlavně dostat co nejrychleji ven," řekla.

Po nehodě letounu byla uzavřena západní část letištní plochy, což mělo za následek zpoždění některých letů až o 40 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám