Hlavní obsah

Na letišti v New Yorku zatkli muže s bombou

Novinky, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Na letišti na newyorském Long Islandu policie ve čtvrtek tamního času zatkla muže, který se snažil na palubu letadla do Las Vegas pronést bombu. Následně muselo být asi 500 cestujících z terminálu letiště evakuováno. Oznámila to agentura AP.

Článek

V zavazadle dvacetiletého Stevena Noblese policisté během prohlídky scannnerem podomácky vyrobenou bombu a nůž. Po zatčení našli v jeho kufru ještě světlice a elektronické součástky. Mladík se hájil tím, že věci přinesl pouze na letiště a nechtěl je použít v letadle. Podle svých slov s nimi zamýšlel „udělat obrovský oblak kouře, blesky a velký randál“.

Soudkyně Kathleen Tomlinsonová Noblese odmítla propustit na kauci. „Jeho jednání je podivné. Nebyla bych klidná, kdybych ho v tuto chvíli propustila na kauci,“ řekla. Nobles se k soudu dostavil v černém tričku s obrázkem samopalu a zelenými světélkujícími lebkami. Hrozí mu až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám