Hlavní obsah

Afghánský atentátník skočil na kolonu NATO ze střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

V afghánské provincii Hílmand zaútočil sebevražedný atentátník na kolonu vozidel NATO. Zabil jednoho příslišníka mezinárodních sil ISAF a jednoho afghánského vojáka. Po jeho útoku zahynulo i pět civilistů včetně tří dětí. K útoku se přihlásil Tálibán. Ten také oznámil, že při útoku padl jeden jeho bojovník.

Článek

„Útočník se přiblížil ke koloně NATO hlídkující na tržišti a odpálil nálože připevněné na těle,“ řekl mluvčí policie v provincii Hílmand Mohammed Andíval. Upřesnil, že atentátník čekal na střeše domu. Když kolem jela kolona, tak skočil a odpálil výbušniny.

Smrt vojáka mezinárodních sil ISAF potvrdil jejich mluvčí bez toho, aby uvedl národnost oběti.

Tento týden jde už o sedmou oběť z řad NATO. Začátkem týdne zemřeli čtyři britští vojáci včetně jedné ženy. Dva koaliční vojáci zahynuli ve čtvrtek při přestřelce v provincii Hílmand

Atentát byl spáchán v okrese Girišk, kde jsou radikálové z Tálibánu velmi aktivní. Z oblasti, kterou před dvěma lety celou ovládli, je na konci léta 2006 vytlačovala koaliční vojska jen s obtížemi za nasazení početných sil podporovaných letectvem a těžkou technikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám