Hlavní obsah

V Londýně ubodali herce z Harryho Pottera

ČTK, BBC, znk
LONDÝN
Aktualizováno

Osmnáctiletý Rob Knox, který ztvárnil jednu z vedlejších rolí v posledním filmovém pokračování Harryho Pottera, byl v noci na sobotu smrtelně pobodán při šarvátce před londýnským barem. Policie zadržela jednadvacetiletého muže, který je podezřelý z vraždy. Oznámila to v neděli agentura AFP.

Článek

Rob Knox hraje ve filmu Harry Potter a Princ dvojí krve, jehož poslední díl má přijít do kin letos na podzim, Marcuse Belbyho, jednoho ze studentů bradavické koleje Havraspár. "Touto zprávou jsme šokováni a nesmírně zarmouceni," uvedla filmová společnost Warner Bros, která film produkuje.

Podle svědků k baru na předměstí Sidcup přišel muž ozbrojený dvěma noži a začal jedním z nich máchat kolem sebe. Vypukla potyčka, při níž se Rob Knox a jeho o rok mladší bratr Jamie snažili chránit jeden druhého. Tři další mladíci byli pobodáni a zranění jednoho z nich jsou podle policie vážná.

"Rob se jenom snažil uklidnit situaci, byl už takový," říká Robův osmnáctiletý kamarád Tom Hopkins. "Popadl jsem nůž toho člověka, ale nevěděl jsem, že má ještě jeden. Byl to hrozný chaos." Spolu se sedmnáctiletým Tarikem Ozressem se mu nakonec povedlo muže zneškodnit a držet na zemi, než přijela policie a sanitka. Rob Knox byl převezen do nemocnice, ale tam mohli už jen konstatovat smrt.

Hercova rodina v prohlášení uvedla, že Knox byl "hodný a pozorný" a měli ho rádi "celá rodina a všichni prátelé". Jeho strýc Kevin May řekl: "Byl to veselý kluk (...) byl opravdu hodný a pozorný ke své rodině."

Jeho úmrtím stoupl počet teenagerů, kteří letos v britském hlavním městě zemřeli násilnou smrtí, na čtrnáct, což je trend znepokojující politiky i veřejné aktivisty. Útok, při němž byl zabit Rob Knox, se odehrál jen několik kilometrů od místa, kde byl před dvěma týdny zavražděn teprve šestnáctiletý Jimmy Mizen, když se snažil vlastním tělem chránit svého bratra. Rob Knox a Jimmy Mizen hráli za stejný ragbyový klub v Sidcupu.

Reklama

Výběr článků

Načítám