Hlavní obsah

OBRAZEM: Tornádo v USA zabilo nejméně 20 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tornádo, které se v sobotu prohnalo americkými státy Oklahoma a Missouri, si podle posledních informací CNN vyžádalo dvacet obětí a značné materiální škody. Mnoho domů bylo doslova srovnáno se zemí.

Článek

V okrese Ottawa v Oklahomě tornádo poničilo dvacet bloků domů a zabilo nejméně sedm osob. Podle úřadů bylo jen ve městě Pilcher zraněno asi 150 lidí a mnoho dalších se pohřešuje. Z okolních měst dorazili hasiči, kteří postupně prohledávají trosky a pátrají po dalších zraněných.

foto: ČTK/AP/Jerry Wolford

Podle místních město vypadá jako po válce. Některé domy spadly, jiné ztratily střechu a po některých zůstala jen prkna.

foto: ČTK/AP/Marc F. Henning

George Brown z dálniční policie řekl, že mezi mrtvými bylo i dítě. "Viděli jsme domy úplně srovnané se zemí," uvedl Brown, "museli byste být pod zemí, abyste přežili." Další tornáda řádila v Oklahomě poblíž měst McAlester a Haywood v okrese Pittsburg.

foto: ČTK/AP/Roger Nomer

Další lidé umírali ve státě Missouri, zejména v okrese Newton. Často se jim staly osudné obytné karavany nebo poškozené budovy. Na některé spadly stromy. Susie Stonnerová z tamního Úřadu pro mimořádné situace uvedla, že počet obětí zřejmě ještě není konečný.

foto: ČTK/AP/Sheilah Miller

Bouře zasáhly i státy Arkansas a Severní Karolína, žádné oběti tam ale zatím nejsou hlášeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám