Hlavní obsah

Interpol dostal za den 200 tipů, kdo může hledaný pedofil být

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní výzva Interpolu, aby se přihlásili lidé, kteří poznají na fotografiích muže, jehož agentura dva roky hledá kvůli podezření ze sexuálního zneužívání asijských dětí, se setkala s velkou odezvou. Interpol dostal za jediný den dvě stovky tipů.

Článek

Organizace oznámila, že od úterního zveřejnění výzvy zaznamenaly její internetové stránky třicetinásobný počet návštěvníků. „Veřejná odezva je velmi dobrá. I sebenepatrnější informace odkudkoliv ze světa by mohla být zásadní při identifikaci hledané osoby,“ řekla Kristin Kvigne z Interpolu.

Interpol hledá podezřelého z pedofilie prostřednictvím zveřejnění jeho podobizny na internetu teprve podruhé ve své historii. Šest fotografií muže zveřejnil v úterý na svém webu.

:. Neznámý hledanýfoto: Reuters/Interpol/Handout

Neznámý muž figuruje na stovkách snímků, které policie v Norsku zajistila z jednoho počítače v březnu 2006. Fotografie hledaného zachycují při sexuálním styku s třemi nezletilými chlapci z jihovýchodní Asie. Snímky pocházejí z roku 2000 nebo 2001.

Interpol po muži pátrá dva roky, zatím ale bez úspěchu. “Nevíme nic o původu podezřelého, i když se zdá, že je ze Severní Ameriky, Evropy nebo Austrálie,” řekla mluvčí Interpolu. Muž je běloch mezi 45 až 60 lety a má šedé řídké vlasy.

Předchozí kampaň měla úspěch
Je to teprve podruhé, co se s podobnou záležitostí policejní agentura takto přímo obrátila na veřejnost. Loni v říjnu zveřejnila snímky jiného internetového pedofila, který se stal v narážce na svou digitálně upravenou podobiznu známým jako Pan Swirl (swirl = vír, spirála).
Počítačovým odborníkům se podařilo snímek odkódovat. Fotografie muže pak obletěla svět a zjistilo se, že šlo o 32letého učitele z Kanady Christophera Paula Neila. Policie ho zatkla v Thajsku o jedenáct dní později . Proces s ním začal v březnu, Neil čelí obvinění z vážného zneužívání devítiletého chlapce.

Reklama

Související témata:

Související články

Interpol pořádá internetový hon na pedofila

Interpol teprve podruhé ve své historii hledá podezřelého prostřednictvím svých internetových stránek a žádá veřejnost o pomoc. Muž je podezřelý ze zneužívání...

Výběr článků

Načítám