Hlavní obsah

Hokejisté po mizerném startu slabé Italy rozstříleli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/QUEBEC

Čeští hokejisté ukončili své působení v základní skupině na mistrovství světa v Quebeku úterní výhrou 7:2 nad Itálií. Soupeř týmu kouče Hadamczika sice po čtyřech minutách hry senzačně vedl, Češi ale dokázali rychle vyrovnat a od druhé třetiny na ledě jednoznačně dominovali. Výsledek duelu s Itálií nic nezměnil na postupu českých hokejistů do osmifinálové skupiny, kam si naši přinášejí čtyři body ze zápasů s Dánskem a Ruskem.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Tomáš Rolinek (vlevo) gratuluje úspěšnému střelci Filipu Kubovi.

Článek

Trenér Hadamczik nechal v úterý odpočívat gólmana Hniličku a do branky poslal Marka Pince, na soupisce navíc přibylo jméno třináctého útočníka Ladislava Kohna. Čeští hokejisté sehráli závěrečný duel v základní skupině na počest oslav stého výročí světového i českého hokeje v replikách historických dresů a ve slušivé červeno-bílé kombinaci se lvíčkem na prsou nastoupili na Italy bez respektu. Gólmana Hella totiž rozesmutnila hned první formace už po 41 sekundách hry, kdy se dokázal před brankou soupeře prosadit tísněný Erat.

Reklama

Výběr článků

Načítám