Hlavní obsah

Interpol pořádá internetový hon na pedofila

Interpol teprve podruhé ve své historii hledá podezřelého prostřednictvím svých internetových stránek a žádá veřejnost o pomoc. Muž je podezřelý ze zneužívání nezletilých chlapců a distribuce fotografií s pornografickým obsahem po internetu. Interpol zveřejnil i jeho podobiznu.

Článek

Je to teprve podruhé, co se s podobnou záležitostí policejní agentura takto přímo obrátila na veřejnost. Loni v říjnu zveřejnila snímky jiného internetového pedofila, který se stal v narážce na svou digitálně upravenou podobiznu známým jako Pan Swirl (swirl = vír, spirála).

Počítačovým odborníkům se podařilo snímek odkódovat. Fotografie muže pak obletěla svět a zjistilo se, že šlo o 32letého učitele z Kanady Christophera Paula Neila. Policie ho zatkla v Thajsku o jedenáct dní později . Proces s ním začal v březnu, Neil čelí obvinění z vážného zneužívání devítiletého chlapce.

V druhém případě se podezřelý ani nesnažil svou podobu zamaskovat. Hledaný muž je běloch mezi 45 až 60 lety a má šedé řídké vlasy.

Na internetu se objevily fotografie, na nichž zneužívá chlapce z jihovýchodní Asie. Fotografie byly pravděpodobně pořízeny mezi dubnem 2000 a květnem následujícího roku. Objeveny byly v březnu 2006 v počítači jednoho norského občana.

Interpol po muži pátrá dva roky, zatím ale bez úspěchu. “Nevíme nic o původu podezřelého, i když se zdá, že je ze Severní Ameriky, Evropy nebo Austrálie,” řekla mluvčí Interpolu.

Reklama

Související témata:

Související články

Veřejnost pomohla Interpolu odhalit pedofila

Interpolu se díky veřejné výzvě podařilo odhalit identitu muže, který na fotografiích na internetu vystupoval s digitálně rozmazanou tváří. Jedná se zřejmě...

Výběr článků

Načítám