Hlavní obsah

Smrt devíti finských turistů ve Španělsku zavinil opilý řidič

– PRAHA • Aktualizováno

Devět lidí zemřelo při nehodě autobusu, který se v sobotu večer převrátil na dálnici poblíž Málagy na jihu Španělska. Nehodu způsobil podnapilý řidič vozidla, který se snažil autobus předjet. V jeho krvi bylo zjištěno dvakrát více alkoholu, než je v zemi povoleno. Informoval o tom zástupce prefekta Málagy.

Článek

"Automobil jedoucí vysokou rychlostí se snažil autobus předjet, ale narazil na bariéru uprostřed dálnice a pak do autobusu, který se převrátil," řekl tisku zástupce prefekta Hilario López Luna.

Řidič, který z nehody vyvázl nezraněn, měl v krvi 0,5 miligramů alkoholu na litr, zatímco ve Španělsku je povoleno 0,25 miligramů na litr. Řidiče policie zatkla, dodal López Luna.

Těla možná zůstanou ve Španělsku

Při nehodě, která se stala na polovině cesty mezi Marbellou a Málagou v Andalusii přišlo o život devět Finů. Autobus vezl celkem 49 osob, z toho 46 turistů, a směřoval na letiště v Málaze, odkud měli Finové odletět do vlasti.

Dosud se nerozhodlo, zda těla, která jsou nyní identifikována, budou převezena do Finska, nebo zda rodiny obětí přijedou do Španělska, sdělil zástupce finského velvyslanectví ve Španělsku Hannu Ripatti.

Podle finského velvyslanectví je jeden cestující těžce raněn, deset dalších má středně závažná poranění a dalších 19 je raněno lehce. Ranění jsou v nemocnicích v Marbelle a Málaze.

Španělsko loni navštívilo více než půl miliónu Finů. Zvláště letovisko Costa del Sol je turisty ze severní Evropy velmi vyhledávané.

Reklama

Výběr článků

Načítám