Hlavní obsah

Izrael se mstil za vraždu svých vojáků

Novinky, Jan Horák, DPA
GAZA

Izrael podnikl v pátek časně ráno odvetnou akci za zavraždění tří izraelských vojáků, k němuž došlo ve čtvrtek večer. Silné tankové jednotky Izraele pronikly do pásma Gazy, kde vyhodily do vzduchu dům jednoho z palestinských aktivistů, zabitého na začátku roku 2001. Vojáci na místě zatkli tři osoby.

Článek

Raketami z vrtulníků Apache ostřelovala armáda průmyslovou zónu v pásmu Gazy. Podle palestinských zdrojů vypálila nejméně osm raket na kovodílny, v nichž se podle Izraele vyrábějí zbraně.

Izrael odhalil tunel na pašování zbraní

V Rafáhu na jihu pásma Gazy vojáci zničili tunel, jímž se pašují na palestinská území zbraně z Egypta. Při tom došlo i k bojům s Palestinci, z nichž tři byli zranění převezeni do nemocnice.

Ve čtvrtek večer palestinští extrémisté zabili na křižovatce jižně od Hebronu v Zajordánsku tři izraelské vojáky. K útoku se přihlásilo radikální islámské hnutí Hamás. Pátrání po pachatelích tohoto útoku dnes ještě pokračuje, sdělil mluvčí izraelské armády.

Reklama

Související články

Izraelská armáda trestala za nedělní atentát

V odpovědi na nedělní atentát v Tel Avivu, který má nejméně 22 obětí včetně obou útočníků, vybombardovala izraelská armáda v noci na pondělí tovární objekty...

Výběr článků

Načítám