Hlavní obsah

Francouzka s nádorem na obličeji se otrávila

Nevyléčitelně nemocná Francouzka, která byla minulý týden objevena mrtvá krátce poté, co soud odmítl její žádost o povolení eutanazie, se otrávila barbituráty. Oznámil to ve čtvrtek prokurátor v Dijonu, kam případ spadal.

Článek

Chantal Sébireová požila barbiturát Pentobarbital v dávce, která třikrát převyšuje smrtelnou, řekl prokurátor. Stanovit příčinu smrti umožnil toxikologický rozbor látek, které se našly v těle. Způsob, jakým se nemocná k přípravku dostala, se vyšetřuje.

Dvaapadesátiletá Sébireová byla minulou středu objevena mrtvá ve svém bytě poblíž Dijonu. V době smrti s ní nikdo nebyl a na těle nebyly známky násilí. Dva dny předtím soud odmítl její žádost, aby povolil jednomu z jejích lékařů ukončit její trápení.

Žena byla postižena velmi vzácným nádorem nosní dutiny, který ji připravil o čich, chuť a zrak, hrozným způsobem jí znetvořil obličej a působil jí velké bolesti.

Její případ vzbudil ve Francii novou debatu o eutanazii. Tu francouzský zákon zakazuje. Umožňuje jen za určitých podmínek nechat zemřít člověka, jehož stav je beznadějný.

Reklama

Související články

Znetvořená Francouzka žádá eutanazii

Dvaapadesátiletá Francouzka, děsivě znetvořená v obličeji velmi vzácným, nevyléčitelným a bolestivým nádorem, požádala ve středu soudce, aby jí povolil...

Výběr článků

Načítám