Hlavní obsah

Centrum Levic zachvátil požár, lidé jsou evakuováni

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LEVICE
Aktualizováno

S rozsáhlým požárem, který vypukl v pátek odpoledne v centru slovenského města Levice, bojuje 70 hasičů a 16 hasičských vozů. Nejdříve začala hořet střecha obchodního domu, z něhož bylo úspěšně evakuováno asi tisíc lidí, nikdo nebyl zraněn. Po několika hodinách se však oheň rozšířil i na další budovy, a tak muselo být evakuováno celé centrum města.

Článek

Před osmnáctou hodinou dostali hasiči požár pod kontrolu. "Musíme rozebrat celou střechu, abychom postupně zlikvidovali lokální požáry," uvedl velitel hasičů Daniel Kňažko. Škoda se odhaduje na 15 miliónů slovenských korun. Ke zranění osob nedošlo.

Podle televize TA3 bylo centrum města zahaleno dýmem a místní rozhlas vyzýval občany, aby se nezdržovali na veřejných prostranstvích a zavřeli okna svých bytů, protože v ovzduší mohou být nebezpečné látky. Majitelé obchodů v centru města měli obavy, aby se požár nerozšířil na jejich objekty.

Primátor města Štefan Mišák potvrdil, že jako první začala hořet střecha obchodního domu. Likvidace požáru je náročná, protože budova má několikavrstvovou střechu a hasiči mají velký problém dostat se k požáru.

"Hoří celá střecha a hasící látka se zatím nedostala do všech vrstev střechy. Hasiči pracují v dýchacích přístrojích a je to velmi složité," uvedl velitel hasičů Daniel Kňažko.

:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte do původní velikosti. FOTO: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám