Hlavní obsah

Útočníci zabili ve škole v Jeruzalémě nejméně osm lidí

Novinky, ČTK, BBC, Ha'aretz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM
Aktualizováno

Nejméně osm lidí zabili útočníci, kteří ve čtvrtek večer pronikli do školy v západním Jeruzalémě. Dalších 20 lidí je zraněno, tři z toho těžce. Přesný počet obětí není zatím znám.

Článek

Útok se odehrál v rabínské škole Merkaz Harav. Policie budovu nyní prohledává. Na místě je asi 30 sanitních vozů. Studenti byli evakuováni.

"Jeden z útočníků měl pás s výbušninami a byl zastřelen," řekl policejní mluvčí Šmuel Ben Ruby. Podle CNN jsou mezi mrtvými oba útočníci.

Podle AP se střílelo v jídelně, kde bylo v té době nejméně 80 lidí. Podle serveru deníku Ha'arec vnikli do jídelny dva muži a začali střílet na všechny strany. Většina studentů byla ve věku středoškoláků.

Na místě bylo asi 30 sanitek. Foto: ČTK/AP

Seminář Merkaz Harav se nachází v jeruzalémské čtvrti Kirjat Moše. Škola je podle agentury AP známá tím, že podporuje výstavbu židovských osad na palestinských územích na západním břehu Jordánu.

Seminář Merkaz Harav se nachází v jeruzalémské čtvrti Kirjat Moše. Škola je podle agentury AP známá tím, že podporuje výstavbu židovských osad na palestinských územích na západním břehu Jordánu.

Izraelské ministerstvo vnitra již v reakci na incident oznámilo, že útok nepoškodí další jednání mezi Izraelem a Palestinou.

Za týden zemřely desítky lidí

Střelba je zřejmě reakcí na poslední útoky mezi palestinským radikálním hnutím Islámský džihád a Izraelem. V posledních dnech při nich zemřelo několik lidí. Ve čtvrtek dopoledne byl u přechodu Kisufim jeden izraelský voják zabit a tři další zraněni.

Palestinci také pak ostřelovali i vojenská vozidla a helikoptéru vyslané na pomoc.

Při nedělním útoku zemřelo v Gaze 60 Palestinců. Izrael také uprostřed týdne vyslal několikrát do pásmy Gazy tanky a opět je stáhnul. Palestinci útoky opětovali, na město Sderot dopadlo několik raket Kasám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám