Hlavní obsah

Clooney a Stoneová chystají protesty proti nezávislosti Kosova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Hollywoodští prominenti George Clooney a Sharon Stoneová chtějí pořádat protesty, pokud jihosrbská provincie Kosovo jednostranně vyhlásí nezávislost na Srbsku. Clooney to podle agentury APA oznámil ve víkendovém vydání listu Vesti, který v srbštině vychází ve Frankfurtu nad Mohanem.

Článek

Stoneová má srbské přátele z dětství a nedávno protesty proti kosovské nezávislosti avizovala v srbském časopisu Evropa. Říká, že ví o "nespravedlivé situaci" v Kosovu, a neumí si představit, že by bylo nezávislé.

Vyjádřila lítost nad tím, že Spojené státy, které zastupují zájmy kosovských Albánců, nezávislost Kosova prosazují bez potřebného odůvodnění a jen na základě silného lobbismu kosovských Albánců v USA.

Srbský deník Blic v neděli napsal, že kamarádi Milica a Dušan, s nimiž Stoneová vyrůstala, patří k jejím nejbližším. Jejich prostřednictvím se už od dětství hodně dozvídala o Srbsku.

Clooney a Stoneová jsou už déle známí svými aktivitami ve prospěch lidských práv. Clooneyho, který se angažuje za konec násilí v súdánském Dárfúru, generální tajemník OSN Pan Ki-mun jmenoval v pátek poslem míru.

Reklama

Výběr článků

Načítám